its Valentine's DAY but i call it TUESDAY.

Tuesday, 14 February 2012

14 february 2012: people call its Valentine's DAY but i call it TUESDAY. sehh . yaa, as we know , valentine day ni HARAM kena smbut ngn urg ISLAM. n aku pun xda terliurr mau sambut ni bnda. haha . kalau urg bilang valentine day hari berkasih sayang nyerr ni punn , buli kahh aku ckp aku ary ary ary ary (punya byk itu ary) sambut valentine day sbb ary ary aku rasa aku kena sayangg. jiwang .  btw,petang petang yg sejuk ni , otak aku beku mau tulis apaa.so, sembarangg2 jak aku tulis nih : 


CIRI CIRI LAKI YG MACHO buat cik tyra . HAHA
  • first n foremost, laki yg aku anggap sgt macho nyer nih bila durg ambik wuduk dengan khusyuk, then pi solat . plg best kalaau p solat d masjid. fuhlamaaakkk, bukan aku ni skodeng durg tp aku tertinguk yaa. TER. haha. x sengaja . 


  • second. yg adaa janggut sejemput jemput kuih pisang . hii :D. aku pun xtau napa aku minat nengok urg yg ada janggut sejemput nih. nmpak cm alim kali ahh. haha . lgpun, sunnah nabi tuhh kan simpan janggut? ngeh3. tapi, xda mauu la pnjang2 sgt . cukup cukup makan cm si jack sparrow, bulihh aku tulung kasi ikat tocang. haha.



  • third. guy who wear pink. aww. cumil behh. alololo. haha . bg aku, macho behh kalau pakai baju pink. tp mesty sesuai dengan kaler kulit durg laa. kalau si bebeh yg pakai bju pink, aku bertapuk bawah selimut , kasi ketawaaa dea berabis pastu baru buat muka pelik depan dea. haha. kijam.


  • lastly, ada gigi taring. hihi . aku rasa aku pelik . tp pelik tuh aku. haha. guy with gg taring, kiut nihh kalau durg senyum . tak percayaa tenguk kat gmbr tuh. sweeet kali ah. haha . sekali tenguk, terus jatuh sinta. mihahaha.
hmm . btw, apa apa pon yg berlaku , aku ni bukan lah urg yg tenguk rupa. xda high demand nyerr nih . yg penting i lebiuu, u lebiuu me. hehe . xbeh, yg pnting, dea sayang ALLAH lebih dr segalanya. yaa laa, kan aku ni mau jd makmum dea nty tym solat. kena laa cari IMAM yg baik . aku xda baik sgt, tp tgh mncuba menjadi yang terbaik. pompuan yg baik tuk laki yg baik. sampai di sini shaja contengan si tyra pada kali ini. renung-renugkan n selamat beramal . sekemaa.

hii mr macho, will u be my boyfriend? ehh. silap. will u be my IMAM for ever? :P





2 comments:

Amiirah-Cassan said...

nice entry tyra ! hehehe aku suka yg first and ayat terakhir ko , part Imam tu :) hehe awenggggg

tyra said...

ngeheee :) trimass . saya budak baru belajar nyer nihh. kalauu salah tulung tunjukkan . awengg, mira pggl kau. HAHA .